Parterapi

parterapi tegning farverEr du i parforhold og synes somme tider, at konflikterne går i hårdknude? Kan du have en oplevelse af, at kærligheden og gnisten er forsvundet? Savner du inspiration til hvordan du kan skabe den kontakt og ømhed i forholdet, som du drømmer om?

Et udviklingsforløb for par handler ofte om at få hjælp til at tale om, hvordan man taler sammen og hvordan ens samspil er. Der arbejdes med forskellige simple værktøjer til forandring af samspillet og værdsættelsen af hinanden i hverdagen.

Gennem individuelle og par samtaler støttes parterne i at se og forstå hinandens intentioner, følelser og behov. Konkret arbejdes der i forløbene med redskaber til at tale mere konstruktivt sammen, give respektfuld feedback og kunne tage imod det der kommer tilbage uden at tage det personligt. Der arbejdes med at opbygge den emotionelle bankkonto i familien eller forholdet. Og der arbejdes gennem empatiske helingsforløb med bevidsthed om af gamle mønstre og smerte, som virker blokerende for det samspillet i hverdagen.

Et forløb ser ofte således ud:

  • Indledende samtale
  • Individuelle empatisamtaler med begge parter
  • Parsamtaler hvor parterne støttes i at høre og forstå hinanden
  • Strategier og støttestrategier til forandring og forankring afprøves og evalueres løbende

Målgruppe

Par, der ønsker at arbejde på at skabe små og holdbare forandringer i deres hverdag, så der bliver plads til ømheden, kærligheden, gnisten og et partnerskab i flow.