Lær at forstå, forebygge og håndtere konflikter på arbejdspladsen og i dit liv

konfliktkursus billede

Er du træt af konflikter? Vil du gerne have mere fred med dem og blive bedre til at forebygge, håndtere og forstå dem, så du kan bruge dem konstruktivt?

I alle situationer, hvor vi konfronteres med andre mennesker, udfordres vi på vores forskelligheder. Konflikter kan tappe alvorligt på trivsel og energi. De kan også være den kraft, der skaber kvalitet i kontakten, fordyber vores relationer og får nye veje til at blomstre op. Det kommer an på, hvordan vi håndterer dem!

Formålet med dette kursus er at se på, hvad det er, der sker i os og andre, når vi er i konflikt, samt at lære at læse, hvornår konflikter er på vej til at opstå, tage dem i opløbet, og få dem håndteret på en måde, som alle er ok med. Formålet er også at lære at finde mere fred med konflikterne, når de opstår - for det vil de gøre hele livet - og forvandle vores forskelligheder til læring og udvikling for alle.

På kurset vil du:

  • Lære at forstå konflikter, hvorfor de opstår, hvordan de optrappes, hvordan du kan bidrage til at nedtrappe dem, og hvorfor konflikter faktisk gavner os, hvis vi lærer at se se potentialerne i dem.
  • lære at gribe konflikten før den udvikler sig til personlige stridigheder, som kan være både tidskrævende, destruktive og efterlade afmagt, opgivelse og et ’giftigt’ arbejdsklima.
  • Blive introduceret til redskaber, som hjælper dig med at forstå, hvad der sker i dig selv, og andre, når du oplever konflikt, og hvorfor vi har så svært ved at være i dem.
  • Træne at udtrykke dig klart og tydeligt i konflikt, så du samtidig er respektfuld overfor andre.
  • Træne at lytte oprigtigt og interesseret til andre i konflikt, samtidig med, at du står op for dig selv.
  • Lære at finde ind til det kreative potentiale for bedre løsninger, som konflikter rummer.

Målgruppe:

Kurset henvender sig til alle, der oplever konflikter på arbejdspladsen eller andre steder, og som gerne vil lære at håndtere dem på en mere konstruktiv måde, som åbner op for nye løsninger og større trivsel på arbejdspladsen.